A TÜKI Zrt. Honlapja


Acélipari hőkezelő kemencék

Az acélhőkezelő berendezések az izzító kemencékkel azonos szerkezeti alapegységek felhasználásával készülnek. Eltérés elsősorban a falazat és a szabályozás kialakításánál mutatkozik.

Külön termékcsoportot képeznek a harang, illetve sisakkemencék. Elsősorban tekercsek, huzalok, szalagok hőkezelésére alkalmasak. A betét méretéhez illeszkedve változó méretekben és teljesítményeknek megfelelően több kemencéből (kemenceállásból) álló telepek formájában kerülnek kialakításra.

A harangkemencék számítógépes vezérléssel rendelkeznek. A hőmérsékletpontossági igények biztosítását a jól szabályozható fűtő-hűtő rendszer és a nagyteljesítményű keringtető ventilátorok teszik lehetővé. A kedvező hatásfok elérésében jelentős szerepet játszanak gáztüzelés esetén a rekuperátorok és a nagy tömegárammal működtetett tüzelésvezetés.

A hőkezelő kemencék gáztüzelésű, ill. villamos fűtésű kivitelben készülnek. A betét gyorsított vagy szabályozott hűtése hűtőharang segítségével (harangkemencék), vagy az atmoszféra vizes hűtőin való átáramoltatásával, ill. hűtőlevegő alkalmazásával valósítható meg.

Kifejlesztésre és megvalósításra került a többegységes kemencetelepek terepi és vezénylőtermi párhuzamos működtetésének lehetősége, a bizonylatolás és archiválás PC által működtetett rendszere.

<<vissza

Hat állásos védőgázas drótlágyító harangkemence park
Hat állásos védőgázas drótlágyító harangkemence park

55 t betétteljesítményű acéltekercs hőkezelő kemence fűtőharangja
55 t betétteljesítményű acéltekercs hőkezelő kemence fűtőharangja

Acélrúd lágyító sisakkemence
Acélrúd lágyító sisakkemence3515 Miskolc-Egyetemváros, Pf. 3. Telefon: (+36/46) 555-070 Fax: (+36/46) 555-078 E-mail: