A TÜKI Zrt. Honlapja


Egyéb kemence típusok

A technológiai feltételekből adódóan egyedi konstrukciós megoldást igényelnek a vas- és acélöntödei technológiához tartozó kiegészítő, előkészítő feladatok (öntőforma előmelegítés, keramizálás, üstelőmelegítés) ellátására szolgáló berendezések. A rugalmas üzemmód és a speciális adagolási körülmények mellett kidolgozásra került a keramizálás során felhalmozódó éghető komponensek termikus megsemmisítésére alkalmas integrált égető egység is.

A TÜKI Zrt. gáz- ill. olajtüzelésű horganyzó kemencéknél is rendelkezik referenciákkal. A nagy impulzusú tüzelőberendezések alkalmazása 8 m hosszú kádak esetén is biztosítja kis számú égő alkalmazásával az egyenletes fürdőhőmérsékletet. Kifejlesztésre került a horganyzó kemencéhez illeszkedő intenzív hő- és tömegátadást biztosító szárítóberendezés is.

Az olvasztás, izzítás és hőkezelés folyamatai mellett egyéb technológiai célok elérésére alkalmas berendezések konstrukciós megoldásai is kifejlesztésre kerültek (zsírtalanító, oxidáló, szárító, horganyzó, illetve egyéb típusú kemencék).

A különböző kemencék részegységeinek tipizálására irányuló fejlesztési stratégia minimális kockázatvállalás mellett teremti meg a lehetőséget különleges technológiai igényekhez illesztett prototípus kemencék megvalósításához.

<<vissza

Forgó fenekű öntödei forma-előmelegítő kemence tüzelőrendszer
Forgó fenekű öntödei forma-előmelegítő kemence tüzelőrendszer

Öntödei formaizzító kemence
Öntödei formaizzító kemence

Héjformaizzító kemence
Héjformaizzító kemence utóégetővel3515 Miskolc-Egyetemváros, Pf. 3. Telefon: (+36/46) 555-070 Fax: (+36/46) 555-078 E-mail: